Füst Figyelő

Füst Figyelő

Rocky Patel Vintage 1992 Churchill - Robi véleménye

2019. január 06. - Füst Figyelő

A Rocky Patel fogalom a szivarok körében, nem csak egy név, ezért nagy elvárásokkal kezdtünk neki.

Illatra édeskés, bőrös, némi kakaóval. 

Longfiller, dominikai és nicaraguai dohánnyal, valamint szumátrai borítólevéllel. Ez utóbbi meg is lepett.

Gyújtás után sem erős, kellemes, édes, lágy íze van. Füstje közepesen sűrű, passzív füstje kellemes, szintén édes illatú. 

Később az íze pörkölt mogyoró-diófélékre hajaz, de folyamatosan édes marad, érződik az érlelés. Némi fűszeres jelleg és bőr is jelentkezik, igazi ízkavalkád. 

A közepén már sűrű a fűstje, de nem tolakodó, a szájban továbbra sem hagy keserű ízt, nem csíp. Olyan, mintha a szájüreget egy kellemes krémmel kennénk körbe vékonyan és ott is marad, de nem zavaróan. 

A végén sem éget, nem keserű, továbbra megtartja a kellemes ízkombinációt, amit csak ismételni tudnék, talán a fűszeressége és édességge erősödik kissé, de ez csak fokozza az élvezetet. 

Erőssége 2/5, kellemes, nem üt.

Hamuja stabil, halványszürke. 

Ár/érték arányban kiváló, hiszen minőségről beszélünk, szubjektív, de szívtam már drágább szivart, ami nagyon nem hozta a várt szintet azon az áron. 

Számomra ez 5/5 értékelés, hiszen árban, ízben, erősségben magas az egyik legjobb véleményem szerint.  

Kb 1 óra az elszívása. 

Mellé édes bort, mézes kávét ajánlok, mert passzol az édes ízéhez, kiemeli azt. Szigorúan üldögélős szivar, nyugodt szélcsendes környezetet kíván. Társaságnak olyat ajánlok, aki partner a nyugodt, mély beszélgetésekben, és a hosszú csendekben, mert ezt ki kell élvezni. Éppen ezért egyedül is tökéletes szívni, meditatív állapotba kerülhet az ember, számotvethet az életével és mosolyogva élvezheti ezt az ízkavalkádot. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fustfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr9414541584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása