Füst Figyelő

Füst Figyelő

Peterson Old Dublin - Robi véleménye

2019. augusztus 15. - Füst Figyelő

A Peterson család egyik legkedveltebb dohánykeveréke. Igazi klasszikusnak számít és nemcsak a keményvonalas pipások körében, hanem az aromatikokat kedvelő, illetve kezdő pipások is olyakor-olykor elcsábulnak egy-két tömésre. 

Igazi csemege, hiszen a keverékben fekete cavendish, virginia, ún. török "oriental" dohányok találhatóak, és a végére hagyva a legfontosabb alkotóelem, a latákia. 

Én egy közepes kazánméretű Peterson Father's Day 2013 80s F-lip pipából szívtam a teszt során, de más pipákból is remek ízeket produkál, mondom ezt tapasztalatból. 

Kezdésnek rögtön jön az édeskés Cavendish és a latákia egyedi íze, ami dominál, de nem túl erősen érezteti hatását a tömés végéig hullámzó intenzitással. 

Füstje remek, de nem feltétlen mondanám társaságbarátnak, nem beltéri dohány, bár ez szubjektív. Ne feledjük el, hogy ez egy latákiás keverék, amelyet a nem pipás közönségünk, és akár pipás társaink sem feltétlen szeretnek. 

A tömés közepén érezhető a virginia klasszikus szintén édes, szénás íze is, de főleg az utóízben. 

A végén, a lecsengésnél is szerintem a virginia dohány dominál a latákia mellett, de a másik két dohány is ad hozzá némi pluszt, ismét azt tudom mondani, hogy főleg az utóízében dominál. 

Bátran ajánlom mindenkinek, akik szeretnének a latákiás ízvilággal próbálkozni, és nem elég bátrak egy tiszta latákiához. 
FONTOS! Bár nem kőbe vésett szabály, de érdemes egy natúrabb dohányokra beállított pipából szívni, esetleg egy külön erre a célra vásárolt kóstoló, vagy tajtékbetétes pipából, ugyanis a latákia olyan, hogy ahol egyszer megjelenik, örökre éreztetni fogja a hatását, lehet az bármilyen erős aromatik is akár :) 

erőssége 4/5

Inkább hűvösebb őszi, téli napokra ajánlom, a nagy melegben nem igazán esik jól és a túlhevülést sem szereti, mert akkor csípni fog. Minőség itt is visszaköszön, ugyanis nem csípi a szájüreget, amennyiben ügyelünk a helyes pipázásra. Az újragyújtást ettől függetlenül nem szívesen szereti, így ügyeljünk a parázsra! 


A bejegyzés trackback címe:

https://fustfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr5714879050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása