Füst Figyelő

Füst Figyelő

Casa de Garcia Connecticut Belicoso - Robi véleménye

2017. november 24. - Füst Figyelő

Egy kellemes dominikai, kézi sodrású, longfiller szivar. A mostanság alacsonynak számító 900-1000 forintos ár kicsit megijesztett, de pozitívan csalódtam. 

Könnyű, sima felszínű szivar, száraz növény illattal begyújtás előtt, ami talán a szénára hajaz. 

Begyújtásnál kellemes felismerés: tényleg szénásabb, kellemes füstöt nyújt, ami talán az első harmadban végig dominál. Égése egyenletes, hamuja azonban nem tömör, viszonylag gyakrabban kell lehamuzni, de nem zavaró mértékben. 
Azt hittem, hogy ez a kellemes, de egyhangú íz fog végig dominálni, de ez a száraz növényes íz átváltott hirtelen krémes mandula ízbe, és ez az íz majdnem a végéig dominál és kápráztat el. Az egész szájüreget bevonja ezzel a kellemes ízkombinációval, kellemes utóízt hagyva hátra. Ezért mellé ajánlott egy tejesebb kávé fogyasztása, ami jól harmonizál mellé pl egy kávésabb capuchino, vagy dupla fekete kávé néhány korty tejjel. 

A végén ismét ez a szénás íz köszön vissza, a lecsengése kellemes. 

Erőssége 1/5, egyáltalán nem telít, kezdőknek is abszolút ajánlom, de egy tapasztaltabb szivarosnak is kellemes élményt nyújt, kb 45 perc.
Változatos, izgalmas szivar elérhető áron, számomra bekerült a kedvencek közé. 
Hétköznapokra ajánlom egy nehéz nap után, vagy egy szabadnap eltöltése közben, akár nyugodtabb baráti beszélgetésekhez, ahol figyelni is tudunk az ízekre. 

A bejegyzés trackback címe:

https://fustfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr7413370253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása