Füst Figyelő

Füst Figyelő

Planta Empire Perique Flake - Robi véleménye

2018. december 11. - Füst Figyelő

Elnézést a kép minőségéért, de a lényeg látható rajta :)

Empire Perique Flake egy igazán jó dohánykeverék,amely sajátos módon van összekeverve. Olyan, mintha a dohányleveleket egy tömbbe préselnénk össze és ezeket vékony szeletekre vágnánk, majd laponként raknánk a dobozba. Szerencsére a többi ilyen kiszereléssel ellentétben könnyen szétszedhető és morzsolható, ami ebben az esetben erősen javallott. Ez megkönnyíti a tömést és az égést is egyaránt. 

Virginia és Oriental, azaz a jellegeztes, napsütötte, érlelt és erős ízű, magas nikotin tartalmú dohányok keveréke.

Illata erős, de kellemes, édeskés, igazi klasszikus dohányillat, ami minőséget sejtet. Szubjektív, de véleményem szerint méltatlanul alulértékelt keverékről van szó. Több alkalommal is szívtam már, de tudatos a ízlelés zárt térben és enyhén szeles időben történő sétálásnál történt. Egy Peterson Father's Day 2013 80s F-lip  pipát használtam a tesztelésre.

Szelesebb időben:
Főleg a virginia érződik, ezért erősen szénás ízhatású. A begyújtást jól bírja, a hevülésnél kicsit csíp, de ez csak átmeneti. Végig kellemes, jól ég, hamuja tömör. Füstje kellemes, nem hagy rossz szájízt, de azért óvatosan. 

Zárt térben:
A tömés kellemes, sokáig élvezhető, füstje közepesen sűrű. Passzív füstje nem zavaró, szénás illítú. Íze a széna mellett édeskés, valamint pörkölt török mogyoróéhoz hasonló. Nem hagy rossz szájízt, nem erős, a ruha sem szívja be annyira, mint a klasszikus natúrabb dohányok esetében. Hamuja itt is tömörebb, de könnyen kiönthető. Égése szintén egyenletes, nem csíp. 

Erőssége 1,5/5, ár/érték aránya 5/5 részemről!  Könnyen morzsolható, minőségi, kellemes ízű, nem csíp, nem hagy erős füstízt a szájban. Mellé kávét, esetleg konyakot ajánlok. 

Ajánlom kellemes sétákhoz, társasági, üldögélős eseményekhez, hiszen füstje kellemes, nem zavaró a többiek számára sem. 

A bejegyzés trackback címe:

https://fustfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr5614472762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása